13 november 2021
16:00

Tyresö FF

Referat: Karlslunds IF FK - Tyresö FF

Dagens match mellan Karlslunds IF FK och Tyresö FF i Division 2 Södra Svealand slutar med en klar 7-0-seger för Karlslund i årets sista seriematch på Karlslund Arena. Det är inte ofta ett lag vinner med 7-0 och efter matchen känner att de ändå kunde gjort det betydligt bättre under större delar av matchen. Tack vare en effektiv sistakvart och en ketchupeffekt med hela fem mål de sista 13 minuterna så vinner laget ändå rättvist.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Rasmus Forsell
Konrad Gustafsson - Carl Ekstrand Hamrén - Helmer Andersson - Lukas Julher (ut '46)
Jonathan Lundberg (ut '65) - Dennis Koss (ut '65) - Pontus Hatula (ut '46)
Christer Lipovac (ut '13) - Linus Lamu - Almin Masic

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen, Christopher Alp (in '65), Tarik Resic (in '46), Linus Engwall (in '65), Abdi Sabriye (in '46), Ebrima Jaiteh (in '13)

Matchen hinner bara ticka upp till minut 9 då det sker en otäck kollision mellan Christer Lipovac och en spelare från gästerna. Båda spelare blir liggandes efter huvudkrock och båda spelarna tvingas även bryta matchen, där Lipovac byts ut mot Ebrima Jaiteh. Förhoppningsvis är det ingen fara med någon av spelarna.

Det är inbytte Jaiteh som gör 1-0 inne i straffområdet i den 19:e minuten efter passning från Dennis Koss. 2-0 kommer från nämnde Koss som skjuter på en täckande försvarare och bollen ändrar lite bollbana och går in i mål.

2-0 står sig till halvtidsvilan.

Från matchminut 46 till 77 är det nog ingen som minns eller vill minnas något från, detta då det är en rätt svag insats från båda lagen. Tyresö sticker upp med några halvlägen och med lite otur för hemmalaget hade det till och med kunna ha stått 2-2, men Rasmus Forsell i målet tar skotten.

Sedan öppnas ketchupflaskan och målen börjar trilla in i rasande fart mot ett tröttkört Tyresö.
77' 3-0 - Mycket fin soloprestation av Abdi Sabriye som efter passning från Linus Engwall snurrar upp sin försvarare och sätter bollen i bortre. Sabriyes första mål och snyggast idag.
80' 4-0 - Almin Masic drar in en frispark från vänster.
83' 5-0 - Sabriye gör det bra igen på sin högerkant och slår in en hård passning in centralt i straffområdet som Jaiteh trycker in.
90' 6-0 - Ny frispark och nytt frisparksmål av Masic, denna gång ännu snyggare när han knorrar den från centralt läge över muren och in i mål.
90' 7-0 - Masic springer loss på högerkanten och spelar in till Linus Lamu som från nära håll sätter bollen i nätet bakom en chanslös målvakt.

Vi gratulerar laget och killarna till en fin sista kvart på hemmaplan i årets seriespel! Karlslund klättrar därmed upp på en fjärdeplats i en haltande tabell.

Nu väntar två bortamatcher i epilogen av säsongen, och vi börjar nästa helg då vi söndag 21 november möter serietvåan United IK Nordic i Södertälje.